Diğer Etkinlikler

Yurtdışı Konferans Etkinlikleri

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü

Azerbaycan Ziyareti Kapsamında

“Küresel Ekonomik Kriz ve Devlet İdareetme Sisteminde Anti-Kriz Siyaseti: Dünya Tecrübesi ve Azerbaycan Modeli” Konulu Konferans

4 Haziran 2010 tarihinde Azerbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyası’nın düzenlemiş olduğu “Küresel Ekonomik Kriz ve Devlet İdareetme Sisteminde Anti-Kriz Siyaseti: Dünya Tecrübesi ve Azerbaycan Modeli” konulu Konferansa Marmara Üniversitesi’ni temsilen, o dönemki Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Cemal İBİŞ’in yanı sıra Hukuk Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Prof.Dr.Hasan SELÇUK, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Eski Öğretim Üyesi Doç.Dr.Erol ULUSOY ve o dönemki Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Gülcan ÇAĞIL katılmıştır.

Konferansa ev sahibi Azerbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyası Rektörü Prof. Seyfeddin GANDİLOV ve Rektör Yardımcısı Prof. Zahid MAMMEDOV’un yanı sıra Azerbaycan Respublikasının Rabita ve İnformasiya Teknologiyaları Bakanı Dos. Vidadi ZAYNALOV, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Eyyup Günay İSBİR ve Eşi, Belarus Respublikası’nın Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyasının Rektörü Prof. Chernenko R.A. katılmıştır.

Küresel Ekonomik Kriz ve Devlet İdareetme Sistemine Etkilerinin tartışıldığı Konferansta açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan, Türkiye ve Rusya’da küresel krizin mevcut ve önümüzdeki dönemdeki etkilerinin ele alındığı bildiriler sunulmuş ve ülke uygulamaları kapsamında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

3-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile çeşitli TV programları ve gazeteler Türkiye Azerbaycan ilişkileri, iki ülke arasında akademik işbirliği ve Konferans ile ilgili önemli röportajlar yapmışlardır. Konferans ile ilgili bilgilere Azerbaycan Resmi Devlet Gazetesi ve Respublika gazetesinin 5 Haziran 2010 baskısında yer verilmiştir.

Azerbaycan ziyareti kapsamında 3 Haziran 2010 tarihinde yaklaşık üç saat süren TRT AVAZ Kanalı’nın Bakü ve Ankara Ortak Canlı Yayın Programına Marmara Üniversitesini temsilen Prof.Dr.Cemal İBİŞ, Prof.Dr.Hasan SELÇUK, Doç.Dr.Erol ULUSOY, Yrd.Doç.Dr.Gülcan ÇAĞIL ve Azerbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyası Rektör Yardımcısı Prof. Zahid F. MAMMEDOV katılmışlardır. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin öneminin ele alındığı programda, Konferans ile ilgili önemli açıklamalarda bulunulmuştur.

3 Haziran 2010 tarihinde Azerbaycan Beynelxalq Üniversitesi ziyaret edilerek Rektör Prof. Elşad ABDULLAYEV başkanlığında, Rektör Yardımcıları ve Üniversitenin Değerli Hocaları ile birlikte bir toplantı yapılmış, bu toplantıda Marmara Üniversitesi ile Beynelxalq Üniversitesi arasında akademik işbirliğini geliştirmek için nasıl bir yol izleneceği tartışılmış ve önümüzdeki döneme ilişkin bazı ortak faaliyetler düzenlenmesi konusunda bir fikir birliğine varılmıştır.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri, 5 Haziran 2010 tarihinde Azerbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyası ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü arasında karşılıklı akademik bilgi alışverişini ve öğretim üyesi değişimini içeren protokolün imza töreninde hazır bulunmuşlardır. Bu törende Marmara Üniversitesi ile Azerbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Devlet İdarecilik Akademiyası arasında önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan ortak eğitim programları ve konferanslar düzenlenmesi, ortak akademik yayınlar hazırlanması, öğretim üyesi değişimi ve karşılıklı akademik işbirliğini kapsayan detaylı bir protokolle ilgili metin üzerinde uzlaşmaya varılmıştır.

Küresel Ekonomik Kriz ve Devlet İdareetme Sisteminde Anti-Kriz Siyaseti: Dünya Tecrübesi ve Azerbaycan Modeli” Konulu Konferansa ilişkin Azerbaycan Resmi Devlet Gazetesi ve Respublika Gazetesinde yer alan haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bu sayfa Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü tarafından en son 09.07.2013 13:45:50 tarihinde güncellenmiştir.